Een duidelijk verlanglijstje

Hi hallo, daar ben ik dan eindelijk weer. Ik geef toe, ik ben te lang weggeweest en heb jullie behoorlijk verwaarloosd. Toch had ik er een goede reden voor. Ik had het namelijk knijter druk. Opdrachten volgden elkaar in rap tempo op, mails en telefoontjes kwamen ineens overal vandaan en ik had gewoonweg niet de ruimte in mijn hoofd om ook nog te bloggen.

De zomer is gekomen, iedereen is met vakantie, het is (even) rustig en tijd voor mij om hier iets moois te posten.

Wat als je een prachtig huis hebt, op een geweldige locatie, maar toch heeft je woonkamer niet die uitstraling die je zo graag zou zien? Dan zou je kunnen overwegen om mij in te schakelen. De opdrachtgevers deden dat en hadden ook een duidelijk verlanglijstje. Voor een gezin met 3 kinderen was er voldoende ruimte, zij mistten echter een echte gezellige zitplek, waar ze na een dag hard, hard werken in weg konden kruipen, waarin ze omarmt zouden worden. Een plek waar het warm aanvoelt, waar je naar verlangt om met een kop thee en een boek op de bank te gaan zitten. Een plek waar het mooi, luxe en bijzonder is … een beetje wow-effect werd zelfs genoemd.

Ik vond de zitplek in de woonkamer wat aan de kleine kant en heb deze iets vergroot door een daybed neer te zetten tussen de zithoek en de eetkamer. Het is een wat donker deel van de woonkamer en in plaats van dit lichter proberen te maken hebben we het donkere juist benadrukt waardoor de ruimte iets eigens krijgt. Het (natuurlijke) materiaalgebruik kreeg de hoofdrol. De behangpanelen zijn van Elitis en zijn van strookjes bamboe, omwikkelt met garen gemaakt. De muren zijn beschilderd met kalkverf. Het kleed is van eucalyptus en de lamp in de nis is van een kalebas gemaakt. De sfeer is bijna koloniaal, wat ook komt door de grote planten, de accessoires die meegenomen zijn van eerdere verre reizen en de lamp die vederlicht is en meebeweegt op ieder briesje dat door het huis waait, alsof je op Bali bent.

Een paar weken nadat ik de laatste hand gelegd had aan de inrichting kreeg ik s’avonds laat een whatsapp van de opdrachtgever, “eindelijk lig ik op m’n bank met een boek en als ik nu zo om me heen kijk, realiseer ik me nog meer hoe mooi het is geworden. Dankjewel!” Een leuke opdracht, voor leuke mensen, een mooie kamer, mooie foto’s, maar zo een berichtje is dan toch even de kers op die prachtige taart.

De foto’s zijn gemaakt door André Willigenburg en Ray van Zessen

Mijn favorieten van 2016

Het is alweer het einde van het jaar. 2016 loopt op z’n einde. Tijd om terug te kijken wat dit jaar ons gebracht heeft en misschien nog wel meer wat we komend jaar willen gaan bereiken of wat we echt anders willen gaan doen.

Zo onstuimig als dit jaar maatschappelijk was, zo veel duidelijkheid en rust heeft mij dit jaar gegeven. Ik weet steeds beter wat ik nodig heb, wat ik wil en wat ik mooi vind. Dit jaar heeft me prachtige opdrachten gebracht en mooie ervaringen, die vragen om meer.

Dit zijn (een paar van) mijn favorieten van 2016. Mijn styling voorkeuren spreken er uit, welke stylistes ik bewonder en in welke ruimtes ik me het meest op mijn gemak zou voelen. Wat zijn jouw favorieten?

favo8

Een zwart-wit eclectisch interieur, oftewel een interieur met verschillende stijlen bij elkaar. Design, antiek, comfortabel, warm en strak (eclecchic.blogspot.com)

 

favo7

Combinaties die niet voor de hand liggen, altijd met een soort spanning bij elkaar gezocht Marie Olsson Nylander kan dit als geen ander.

 

favo2

Wie zou hier aan deze tafel nu niet dagelijks willen werken. Een interieur van Lotta Agaton, maar het had ook het mijne kunnen zijn.

 

favo6

Abigail Ahern schreef een boek over het gebruik van kleur in interieurs, haar manier van het gebruiken van uitgesproken kleuren in door haar ontworpen interieurs. Ze gebruikte hiervoor ook foto’s uit dit prachtige huis in Brooklyn, NY

 

a6ef800135d4ac62d84682c0e8c59484

Zo een prachtige hoek in je huis met groen, oud en nieuw, gladde spiegelende oppervlakken tegenover oude pure materialen (myunfinishedhome.com)

 

favo4

De tuin, de buitenkamer van Abigail Ahern … lekker wegkruipen. Van mij mag de zomer nu alweer komen.

 

0121c54ea628aa498f44b9472a39e34f

2016 is het jaar van de donkere wanden en als dat je nu echt wat te veel is, probeer het dan eerst eens op je slaapkamer dat samen met rijk en puur linnen beddengoed. Hoe een lekker holletje maak je dan niet. Daar moet het toch heerlijk slapen zijn? (myunfinishedhome.com)

 

0314bac1929f80ff831c8d62683ee690

Rue verte is een high end winkel in Denemarken, met zulke prachtige meubels en accessoires, maar ze gaan nog veel verder door voorbeeld inrichtingen te maken. Volgend jaar maar eens een tripje naar Skandinavie maken, denk ik.

 

favo-1

Een prachtig interieur met bijbehorende badkamer in Florence, die ik afgelopen jaar in de Elle decoration UK. Zwart wit met metalen accenten, met een antieke feel.

Bewaren

It’s Christmas time

christmas

Kerst, oudjaarsavond en nieuwjaarsdag en voor mij ook nog eens mijn verjaardag, aan het einde van het jaar krijgen we het niets rustiger en dat terwijl we alle tijd voor elkaar willen hebben en vooral ook tijd voor onszelf. We belasten ons iedere jaar weer. We duiken de overvolle supermarkten in voor alle boodschappen voor de kerstdiners, we regelen alle familiebijeenkomsten, de cadeautjes moeten onder de boom en natuurlijk willen we ons huis in de meest prachtige kerstcreaties hullen.

Het kan allemaal wel wat minder. In ieder geval wat betreft die kerstdecoraties.

4collage

bdb05cb7667068d127bb99e2aee740a7

8010da604e372eaaf646748f1a453bd0

1collage

b0e7e399814ac31953e47a76662259d2

picmonkey-collage

2-collage

Met eenvoudige middelen kun je al veel sfeer creeeren. Ga na die heerlijke wandeling met de materialen die je in het bos hebt gevonden aan de slag. Zet een muziekje op, schenk iets lekkers in en geniet!

Maak er een gezellige kerst van en een heel mooi nieuwjaar.

afb. pinterest

 

 

Bewaren

Bewaren

Laat je inspireren ….

Interieurstyliste Marie Olsson Nylander

marie olsson nylander

Heb jij een favoriete interieurstylist of ken je ze niet bij naam? Door internet, tijdschriften, beurzen, maar vooral door tv krijgen mijn collega’s steeds meer bekendheid. We hebben onze favorieten en we hebben er allemaal regelmatig een oordeel over.

Als echte vakidioot pluis ik tijdschriften uit en duik ik dagelijks het internet in om nieuwe dingen te zoeken, mooie plaatjes te vinden en ik laat me met alle liefde onderdompelen in een bak inspiratie.

Ook ik heb mijn favoriete stylistes en ik ga ze aan jullie voorstellen. Gewoon omdat ik het heerlijk vind om te delen, om jullie te laten zien waarom ik dingen mooi vind.

Marie Olsson Nylander is een zweedse styliste, die voor veel tijdschriften heeft gewerkt. Ze heeft een totaal eigen en herkenbare stijl. Ze combineert design met antiek en oude robuuste natuurlijke materialen. Ze houdt van grote gebaren, leegte, maar ook van gezelligheid en comfort. Zij houdt van dingen, die ik belangrijk vind in een interieur. Ze combineert alles op een zeer persoonlijke manier, op een manier waar ik zo enthousiast van word en waar ik elke keer weer door geinspireerd raak.

marie olsson nylander styliste

interieurstyliste marie olsson nylander

marie-olsson-nylander-5

interior styling nylander

home office marie olson nylander

marie-olsson-nylander-asses

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Groen hart in de Pijp

10372971_706551286101293_5971924258706327208_o-1

Begin april kregen Simone Sorber en ik het verzoek ons te buigen over een nieuw project. Na 2 lokalen ingericht te hebben op de Rustenburgerstraat en een quick scan gedaan te hebben op IJburg, hadden Erik Vlutters en Marit de Wit van ‘De Kleine Wereld’ voldoende vertrouwen in ons om dit enorme project in de Amsterdamse Pijp aan ons toe te wijzen.

begin-Collage

In een voormalige schoolgebouw aan de van Hilligaertstraat is een prachtige nieuwe locatie gebouwd voor kinderen van 0-12 jaar. Binnen is een heerlijke leefomgeving voor de kinderen gemaakt, maar er is ook een grote buitenruimte ingericht voor ‘natuurlijk’ spelen, waar de kinderen op speelse wijze in contact komen met de natuur.

De eerste en voorste ruimte in de school, dient als BSO ruimte, die overloopt in een kookcafe, waar de kinderen onder begeleiding kunnen koken en bakken, zodat ook hun ouders even iets lekkers kunnen eten als ze hun kinderen komen ophalen. Gezellig tafelen of even aan de bar zitten, terwijl je met elkaar de dag doorneemt. Het lijkt een droom, maar hier is het mogelijk gemaakt.

voorleesplek  ontvangstruimte kdv bso

kookcafe-Collage

In oude gebouwen zijn de plafonds zo hoog, dat er een mogelijkheid is om een extra verdieping te maken. Zo werd er hier een extra ruimte gecreeerd boven het kookcafe. Een entresol, die de sfeer van een echte zolder uitademt.

entresol bso

KDV baby groep

10+-Collage

De achterste BSO ruimte loopt over in een atelier, waar op de muren geschilderd mag worden, maar waar ook ruimte is om te zagen, te timmeren, te boetseren en veel mooie dingen te maken.

Aansluitend aan de gang op de begane grond zijn 2 dagopvang ruimtes, boven is een lokaal ingericht voor de oudste kinderen/10plussers met een heuse dj ruimte en een 3e KDV lokaal.

Een mooi project met een prachtig eindresultaat, als je het mij vraagt. Een rustige plek voor de kinderen, waar ze zich thuis kunnen voelen, maar waar ze ook uitgedaagd worden om nieuwe dingen te ontdekken en zichzelf te ontwikkelen.

aqua bso Collage

De Kleine Wereld – Van Hilligaertstraat 31 – 1072 JW Amsterdam – https://www.dekleinewereld.nl/nieuws/dkw-de-pijp/

De laatste tienerkamer thuis?

10

Het is natuurlijk wel mijn eigen schuld, als styliste ben je van alles op het gebied van interieur op de hoogte. Je ziet zoveel in tijdschriften, op tv, op beurzen, in winkels en als je op inkoop bent, je wordt overdonderd met inspiratie, elke keer weer. En dus staat je huis regelmatig op z’n kop, om al die ideeen om te turnen naar eigen inzicht en uit te voeren.

Jarenlang richtte ik kinderkamers in en Bo, mijn dochter, haar slaapkamer werd ook vaak veranderd of ze kreeg weer een nieuwe muurschildering. Als ik nu zo terugkijk was 3 jaar een zelfde kamer hebben een soort van limiet en eigenlijk is het dus mijn eigen schuld dat Bo recent weer een andere kamer wilde. Het was pas 2 jaar geleden dat we een inloopkast maakten en daarmee een nis voor haar bed. Haar kamer voldeed niet meer. Ondertussen 17 dan wil je weer net iets anders dan wanneer je 15 bent en dus gingen we weer aan de slag.

PicMonkey2-Collage

13

12

De basis bleef gelijk, wat meubels werden verzet, het bureau had geen functie meer en verdween. Wat elementen van nu (zwart-wit, prints, industrieel en planten/cactussen) een eigen zitje, waterkoker, thee en drank. Als dit niet de voorbode is van op kamers gaan wonen? Zou dit dan de laatste kamer zijn die ik, die wij samen thuis hebben veranderd?

Bewaren

Bewaren

Interieur kleuradvies

Een kleuradvies voor je interieur geven is niet zo eenvoudig. Kleur is immers iets persoonlijks. Goed luisteren naar wat jij wilt en kijken naar wat de ruimte nodig heeft is daarom erg belangrijk.

Hoe jij je ruimte inricht zegt veel over jou, over je karakter, persoonlijkheid en levensstijl. Ben je op zoek naar rust of wil je liever geïnspireerd en uitgedaagd worden? Hoe creëer je de ruimte waar jij je prettig in voelt? Wat voor uitstraling moet de kamer krijgen, wat past bij het huis en hoe is bijvoorbeeld de lichtval? Vragen die je voor een groot deel met je gevoel zult moeten beantwoorden, maar een paar kleine tips kunnen je misschien al een stukje op weg helpen.

kleurenleer-19-728

Wie heeft ‘m niet moeten schilderen, de kleurencirkel van Itten, met daarin de middelste 3 primaire kleuren rood, blauw en geel makkelijk uit een tubetje. Iets moeilijker werd het al als je de secundaire kleuren, groen, oranje en paars moest mengen. Afhankelijk van de hoeveelheid geel of blauw kreeg je een heel andere kleur groen en dat is wat precies gebeurt in de buitenste cirkel. Deze cirkel is een prachtige tool om te zien waar de warme en koele kleuren liggen, maar ook welke kleuren complementair zijn en elkaar versterken.

PicMonkey8-Collage1

Met alleen de kleurencirkel zijn we er niet. We kunnen nl. ook nog wit en zwart aan kleuren toevoegen waardoor de kleuren (natuurlijk) lichter en donkerder worden, maar ook hun intensiteit verandert. Houd jij van felle kleuren of mogen ze gerust iets afgezwakt worden tot pastels of vergrijsde tinten?

PicMonkey3-Collage

PicMonkey1-Collage

Pastels lijken vaak vrouwelijk lief, maar met stoere en industriele elementen kunnen vrouwelijk en mannelijk heel goed samengaan. Pastel wordt fris met wit, maar weer zachter met room.

PicMonkey6-Collage

Een interieur in één kleur heeft de neiging vlak te worden. Maak hier gebruik van tinten die dicht bij elkaar liggen, maar net iets afwijken. Let vooral op structuur. Mat naast glans en glad naast textuur, maken de ruimte zo een stuk aantrekkelijker.

PicMonkey4-Collage

Zwart met wit is het grootst mogelijke contrast. Het is duidelijk, stoer, strak en wat mannelijk en ook vaak modern, maar niets is minder waar als je sommige elementen frivool en vrouwelijk laat zijn.

PicMonkey2-Collage 2

Rode kleuren staan voor intense gevoelens zoals vreugde, warmte, passie, dynamiek en energie. Het temperament van rood kun je verzachten in combinatie met warme vergrijsde kleuren. Rood wordt sterker met zwart en wit en rood is prachtig met warm hout. Rode kleuren komen naar je toe, waar het koele blauw van je wijkt. Je kunt hier mee spelen om je ruimte optisch breder, langer of groter te maken.

PicMonkey-Collage 4

Blauw werkt rustgevend en verkoelend, het is een statige kleur en wekt een gevoel van sereniteit op. Blauwe kleuren werken verfrissend met hout en natuurlijke materialen en is makkelijk te combineren met andere kleuren. Blauw is een wijkende kleur. Is je kamer niet zo lang schilder dan gerust de muur op de kopse kant blauw, zo zal je kamer langer lijken.

PicMonkey5-Collage

Groen is de kleur van nu. We willen de natuur om ons heen en groen combineer je dus ook met veel natuurlijke materialen als hout, steen, wol en jute. Een buitensfeer in huis creëer je het makkelijkst met groen. Een kleur waarmee je een frisse wind door je huis kunt laten waaien. Groentinten aan de blauwe kant van het spectrum ademen een rustige, serene sfeer uit. Zit je meer aan de gele kant, dan kan groen een warme, zomerse noot toevoegen. Denk dus goed na over welke sfeer je wilt bereiken.


De juiste kleuren kiezen is zo eenvoudig nog niet. Het gaat om de ruimte, maar vooral ook om jou.

Ik help je graag met het zoeken naar de kleuren die passen. Ik help je graag met combineren met je bestaande en/of vaststaande elementen. Laten we aan de slag gaan en een mooi plan maken.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Leven als god in Amsterdam centrum

Als je in het centrum van Amsterdam, op steenworp afstand van het Rijksmuseum mag wonen dan ben je gezegend. Als je als styliste het tuinhuis (en veranda maar die volgt nog) mag stylen dan kun je zeggen, dat je dat ook bent.

De eigenaren van dit prachtige huis in Amsterdam waren toe aan een nieuwe tuin. Een tuin die alle rust voor hen, maar ook alle uitdagingen voor de kinderen zou bieden. Een tuin die heerlijk is om in te leven, maar ook een plaatje is, als je binnen via de enorme glazen ramen en deuren naar buiten kijkt.

Een ontwerp werd gemaakt en de tuin met zwembad, tuinhuis en veranda werd gemaakt. Om de juiste sfeer neer te zetten, voor net dat puntje op de i, werd ik gevraagd. De sfeer zou ik nog het beste Piet Boon meets Bali kunnen noemen of in dit geval Dees meets Amsterdam.

 

Dit is het moodboard dat ik maakte voor het tuinhuis op basis van hun wensen

Moodboard-en-kleurstelling-Tuinhuis

 

En hier een kleine impressie van hoe het er uit is komen te zien:

518e85bafbf361418eaa59b72e3584ca  38f5659577c2faa0b8f5d355ef8942f0

Bewaren

Bewaren

HOME OFFICE vol herinneringen

Wat als je nergens in huis een plekje kunt vinden, waar je rustig je administratie kunt doen, de boel de boel kunt laten en je even terug kunt trekken? Dan pak je het kleinste (rommel) kamertje aan en maakt daar een heuse HOME OFFICE van, dan maak je daar je eigen kantoor.

moodboard-mijdrecht

Licht moest het zijn, rust moest het uitstralen en de mooie Artifort stoel moest een plekje krijgen. Verder zou Miriam erg graag een plek zien waar ook ruimte is voor haar geliefde overleden man, een soort altaartje of altaartjes, een plek voor hem, waar hij ook bij haar en de kinderen kan zijn.

Het is een kleine ruimte maar er is genoeg ruimte voor alle wensen en op het moment dat je er binnen stapt voel je de sereniteit en de rust, een prettige omgeving om te werken of je gewoon even terug te trekken.

IMG_8220

IMG_8241

IMG_8230

IMG_8239